Jos Degenkamp

JosMijn hart gaat uit naar het begeleiden van mensen die op weg zijn. Kernwoorden daarin zijn: goed kunnen luisteren, belangstellend, empathisch, helder, inzicht en compassie.

Door het lange leertraject in mijn leven, is er veel ervaring en gereedschap aanwezig om processen te kunnen begeleiden.

Mijn ontwikkelingsweg is vanaf 1989 begonnen met allerlei cursussen op alternatief gebied zoals de opleiding tot Reiki-Master, voetreflexologie, aromatherapie en Ayurvedische massage. Vanaf 2000 had ik met mijn huidige vrouw een groothandel in etherische oliën en verzorgden we een eenjarige opleiding voor aromatherapie. In die tijd ben ik ook erg geïnteresseerd geraakt in de werking van onze psyche en wat psyche nu eigenlijk is. Verdere ontwikkeling verliep via het lezen van (bijna) alle boeken van Almaas, het bijwonen en organiseren van satsang’s van diverse Nederlandse Advaita-leraren en retreats bij Jan van Delden in Frankrijk.

In 2005 volgde een Primal Therapy opleiding bij De Verwondering voor het geven van de Tools for Life Therapie.

In 2008 volgde een Quasar (driedaagse retreat) van A.H. Almaas in Amsterdam. Vanaf 2009 deelgenomen aan diverse retreats en aan een doorgaande groep van de Diamond Logos in Kopenhagen bij Faisal Muqaddam en in Groesbeek bij Jeremy Klein.

Vanaf eind 2012 neem ik deel aan een groep begeleidt door een Engelse Psycholoog Dr. Philip Hayton, in “Human Development” afwisselend in Engeland en Nederland.

In 2015 en 2016 heb ik de ervaringsgerichte opleiding “Breek de Stilte” gedaan. Dit is een opleiding om te werken met opstellingen door middel van spiegelresonantie in meergenerationele psychotraumatologie, OMPT bij Interakt in Tiel. Deze methode is ontwikkeld door de Duitse psycholoog Prof. dr. Franz Ruppert.

In 2017 en 2018 heb ik de opleiding Nonduale Coaching en Therapie gevolgd en afgerond bij Art of Life.